Инсулт уби шофьорка - в колата имало четири хлапета…

Застрахователно дружество ще трябва да заплати 21 000 лева обезщетение на пострадало в катастрофа дете. Сумата е за нанесените неимуществени вреди от настъпилите увреждания при пътното произшествие.
Родителите на малолетната Ц.Ч. спечелиха делото на две поредни инстанции, посочиха за 24smolian.com запознати със съдебната сага юристи. Решението на окръжните магистрати в Смолян идва две години след тежкия инцидент.
Произшествието става на 20 ноември 2014 година на пътя между Мадан и Златоград. Момиченцето, заедно с още три деца, пътува в лекия автомобил „Пежо" на 33-годишната майка на едно от децата. Малко след 16 часа, шофьорката от Неделино губи контрол над превозната средство, автомобилът навлиза в насрещната лента, където следва челен сблъсък с товарна кола, управлявана от 35-годишен мъж от Хасково. На място загива водачката на лекия автомобил, а четирите деца на възраст между 6 и 11 години, са настанени в болница с тежки наранявания.
Проведената аутопсия обаче показва, че жената е получила мозъчен кръвоизлив, който е довел до инцидента. Дни преди произшествието С.К. е имала оплаквания от прогресиращо главоболие и обща неразположеност, които са „характерни при субарахноидален кръвоизлив, следствие от руптурирала мозъчна аневрезма", посочват експертизите.
„Тя се наведе напред, загуби контрол, а колата започна да криволичи и вместо спирачка настъпи газта", посочват свидетелите на инцидента.
Застрахователят обжалва решението на съда с мотив, че водачът на лекия автомобил е нямал вина и не е нарушил нито една от разпоредбите на Закона за движение по пътищата, а произшествието се „дължи на непреодолима сила".
Магистратите обаче отсъдиха в полза на пострадалото при инцидента дете.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I