"В основната на коалицията, с която ще се явим на предсрочните парламентарни избори, ще бъде БСП-Лява България. Всички от лявото пространство, които приемат нашата програма, нашите възгледи за развитие на общество ще могат да се присъединят, но това няма да става на безпринципна основа", коментира народният представител от БСП Дора Янкова в ефира на БНТ.
Бившият кмет на Смолян смята, че никога не е късно АБВ и Движение 21 да се присъединят към БСП стига „да признаят нашата платформа и нашата предизборна реформа, която ние ще предложим на българското общество”. По този въпрос обаче, по думите на Янкова, двете партии са се позиционирали по-надясно.
„Ако те признаят нашата политика, свързана със социална справедливост и изравняване на различията, работа за всички, спор няма, че те биха могли да се присъединят”, добави още Янкова.
Тя внесе и разяснения относно думите на лидера на БСП, че партията трябва да се модернизира. „В ехото сме на стари структури по места. Има възможности като парламентарна и масова партия, ние да отидем към отваряне на партията към хората от образованието, към клубни форми, федерации, към хора които могат да предлагат политика и да я лансират”, каза тя.
Що се отнася до мажоритарния вот, Янкова бе категорична, че не можем да копираме външна система за мажоритарен вот. „Трябва да имаме свой български модел за избирането на българския парламент. Ще слушаме изключително отговорно какво са казали българските граждани”, добави тя.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I