Кметът на Златоград Мирослав Янчев получи от зам.-министъра на енергетиката Николай Николов ваучер на стойност 272 554 лв. Отпуснатите средства са за реконструкция на котелните стопанства, монтаж на нови котли с възможност за комбинирано изгаряне на пелети и дърва, подмяна на старите амортизирани отоплителни тела и тръбна мрежа в две детски градини в Златоград и село Старцево.
С реализацията на сключения договор между Министерство на енергетиката и Община Златоград за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия", освен за сградите на ОУ „В.Левски", СУ "Антим I" и Общинска администрация, трайно ще се подобри качеството на живот и температурният комфорт в още две сгради с голямо обществено и социално значение от образователния сектор в общината.
За намаляване на тежестта, свързана с преразпределение на разходите, произтичащи от задълженията за изкупуване на електрическа енергия, заместник-министър Николов връчи на ръководството на „Горубсо – Златоград" АД заповед на министъра на енергетиката за предоставяне на помощ в размер на 329 349 лв.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I