-Г-н Кехайов, разбрахме че сте подписали договор за строителство на мост в района на община Неделино за сумата около 900 000 лв. Разкажете малко повече за него, откъде са парите и с каква цел се прави съоръжението?

– Да, действително днес бяха подготвени документите и беше подписан договор за изпълнение на мост над река Тикленска за стойност около 900 000 лв. Финансирането на обекта бе осигурено през месец септември 2015 г., с постановление на Министерски съвет. Целта на съоръжението е да се свърже пътя Неделино – Крайна, с евентуалното изграждане на новото трасе Крайна – Долен и по този начин разстоянието от Неделино до Кърджали да се съкрати с около 20 км. Това прави пътя много по-бърз, тъй като по него няма завои и стръмни участъци, а също така скъсява и разстоянието до ГКПП „Маказа". За съжаление, чак сега, през месец ноември сключваме договора за неговото реализиране, тъй като процедурата по ЗОП беше обжалвана пред няколко инстанции. На 28.10.2016 г.  с определение РЕГ.№11469 Висшият административен съд постанови, че община Неделино законосъобразно е провела процедурата.

-Твърди се, че Вие сте избран за кмет на община Неделино и едва ли не сте кандидат на ДПС в региона, а от медиите разбрахме, че сте присъствали на предизборната кампания в Неделино на ПП ГЕРБ?

- Да, наистина, моят основен опонент на местните избори през 2015 година широко тиражираше тази версия и се опитваше по този начин да отблъсне част от моите привърженици. Действително ДПС изразиха желание официално да ме подкрепят на изборите, тъй като те нямаха собствен кандидат, но предвид факта, че излизах от системата на МВР и нямах право на политическа подкрепа, отказах и спечелих изборите като независим кандидат за кмет на община Неделино. Всъщност, те бяха единствената парламентарно представена група, която изрази желание да ме подкрепи, тъй като моят опонент беше подкрепен от АБВ, Атака, БСП и Патриотичния фронт, а останалите партии имаха свои кандидатури.
На 29.10.2016 г. в град Неделино ПП ГЕРБ имаше организирана предизборна среща. Преди провеждане на срещата с Общинския съвет на Неделино, бяхме взели решение да поставим въпроса, свързан с изграждането на пътя Крайна – Долен, който според нас е жизнено важен инфраструктурен обект за развитието не само на общината, но и на региона. Имах възможност да поставя този въпрос пред Цветан Цветанов и кандидат-президентската двойка Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Поисках тяхното съдействие като представители на управляващата партия за реализацията на проекта. Като независим кмет на община Неделино и предвид сложната ситуация, в която се намира общината, аз не се крия и открито поставям проблемите пред всички политически сили и търся начини и възможности за тяхното решаване. Пред мен не съществуват пречки да се срещам с различните кандидат-президентски двойки, тъй като с присъствието си те показват уважение към населението ни и към ръководството на общината. На всички тях пожелавам успех, като им подарявам книги и сувенири, свързани с историята на Неделино. Тези, за които работя обаче, са всичките 6 200 избиратели на община Неделино. Приоритет са ми единствено хората, тяхното благосъстояние и повишаване, макар стъпка по стъпка, на условията на живот и работа.
 - През лятото излязоха две постановления на Министерски съвет и в тях забелязахме, че община Неделино има финансиране на два обекта на обща стойност около 900 000 лв., като в списъците фигурираха предимно общини, управлявани от ДПС и по този начин Ви упрекват, че имате топли взаимоотношения с тях?

 – Да, факт е, че през лятото с постановление на Министерския съвет община Неделино получи финансиране в размер на 420 000 лв. за реконструкция на ул."Напредък" и в размер на 520 000 лв. за изграждане на мост в центъра на Неделино. Аз имах две срещи с председателя на ДПС г-н Мустафа Карадайъ, на които поставих проблема за тези обекти. Знаех, че финансирането е осигурено, и по време на Фолклорния фестивал в  Неделино,  г-н Мустафа Карадайъ заяви от трибуната, че тези проекти са се случили с подкрепата на ДПС и аз съм убеден, че това е така. И съм много благодарен за това. Като служител съм работил над 16 години в Кърджали. Отлично познавам всички кметове от Кърджалийска област, с много от тях сме приятели. Съпругата ми е зам.-кмет в екипа на г-н Хасан Азис, така че близостта ми с тях е видна и аз не крия, нито някога съм я крил. Благодарен съм и винаги ще бъда благодарен на всички, в чието лице намирам подкрепа за просперитета на община Неделино.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I