Община Рудозем обяви обществена поръчка за сондажно хидрогеоложко проучване, съобщават от Общинската администрация. Поръчката е за изпълнител на сондаж в търсене на минерални води с температура 30-35 градуса в центъра на родопския град. За финансиране на проучването от държавния бюджет през тази година бяха осигурени 250 хил. лв. Към сондажа се пристъпва, след възложено от Общината предпроектно проучване за наличието на находище на минерални води. Резултатите от това проучване и изработеният в последствие технически проект дават обнадеждаваща информация относно възможността в района на Рудозем да има находище на минерални води, посочва кметът Румен Пехливанов. Според него предпроектното проучване е насочило към шест конкретни точки и една от тях е мястото, за което е обявена обществената поръчка. Зоната на сондажа е в центъра на Рудоземь в близост до точката на сливане на реките Чепинска и Елховска. След извършване на сондаж и извеждане на вода на повърхността, следващата стъпка ще бъде анализиране на състава на минералната вода. В зависимост от резултатите, община Рудозем ще прецени дали ще използва находището за балнеология, отопление или за други предназначения. Според кмета Румен Пехливанов, всичко зависи от химичния състав и дали ще се открие находище с достатъчен дебит.
Сондажите могат да започнат още през декември.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I