Многодетното семейството търси помощ за лечението на момиченцето

Семейство с 4 деца от Смолян търси квартира до Онкодиспансера, за да може малката Даяна да се лекува от коварна болест. Момиченцето страда от левкемия и се налага да идва на химиотерапия и други процедури в Пловдив.
Родителите обаче едва свързват двата края и не могат да пътуват постоянно от Смолян, съобщава "Марица".
Майката Христина е в неплатен отпуск, за да бъде до 9-годишната Даяна. С една заплата бащата Методи Налбантов се бори с всички сметки. Даяна има две по-големи сестри и малко братче.
В Смолян вече са поставени 20 кутии за събиране на помощи, открита е и дарителска сметка в помощ на Даяна Налбантова.
"Момиченцето направи много афти вследствие химиотерапията и спря да яде. Не се движи и отпадна много. Намерихме специални таблетки в Германия, но една опаковка струва 120 евро. От Турция намерихме гел за жабурене, за да може да се храни. Химиотерапията е поета от Здравната каса, но за лекарства, инжекции, които ще се бият през следващите месеци, и разходи по транспорт и престой в Пловдив семейството няма средства. Трябва да има пари, за да може да си поема разходите през зимата и за другите деца. Поставили сме кутии в много магазини и институции в Смолян, за да се помогне на семейството. За момента никой не знае колко ще струва лечението на детето, за да обяви определена сума, но се опитваме да помогнем да се справи през зимата с тежката ситуация", обясняват близки на семейството. Налбантови търсят достъпна квартира в близост до Онкото, но офертите били с високи наеми и дългосрочни договори за необзаведени жилища. "Те не разполагат със средства, а освен това нямат време тепърва да купуват мебели и техника, за да може майката и детето да имат нормални условия, докато Даяна се лекува", обясняват приятели на семейството.
Банковата сметка за дарения на името на майката е:
Христина Малинова Пашалийска
Банка ДСК ЕАД клон Смолян
BIC STSABGSF
IBAN BG26STSA93000013743164

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I