ДПС изглежда е на път да изгуби окончателно Доспат, а доскорошната „крепост" на Движението-Рудозем, виси „на косъм". Поне така могат да се анализират данните след президентския вот в региона.
Едва 293 гласа получи в община Доспат подкрепеният мощно от Движението за права и свободи кандидат за „Дондуков" 2 Пламен Орешарски. В поредни избори ГЕРБ се оказва хегемон в региона. 2 242 гласа са дали избирателите за Цецка Цачева, Румен Радев е получил 1 191, а в Доспат дори Веселин Марешки успява да победи ДПС с доверието на 751 избиратели.
Осем гласа пък делят Движението за права и свободи от загуба при вота в Рудозем. Орешарски печели в родопската община с 1 249 гласа срещу 1 241 на Марешки. Кандидатите на ГЕРБ и БСП си поделят по 950 гласа.
Движението за права и свободи запазва силни позиции единствено в Мадан и родното село на председателя Мустафа Карадайъ-Борино.
2 144 гласа е получил в Мадан подкрепеният от ДПС Пламен Орешарски. На втора позиция е Румен Радев с 1 221 гласа, трети е Марешки с 1 178, а Цачева печели доверието на 1 018 избиратели в миньорската община.
Припомняме, че на последните парламентарни избори ДПС постигна втори резултат в област Смолян. Втори мандат кмет на Рудозем е кандидатът на Движението. Преди два местни вота пък, кмет на Доспат отново бе от листата на ДПС.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I