Областният управител Недялко Славов откри Конференция на бъдещето, която се провежда по Проект „С поглед в бъдещето – Младежки диалози в Родопите" на Сдружение „Екосвят Родопи"-Смолян по Програма „Еразъм+".
 „С удоволствие приех поканата заедно със Сдружение „Екосвят Родопи" да си партнираме в тази изключително важна инициатива. Важно е по какъв начин осигуряваме бъдещето на нашия регион. Ние полагаме много усилия по отношение на инфраструктурата, но какво значение има тази инфраструктура ако регионът се обезлюдява, ако младите хора се изселват от Смолянска област. Затова е важен този форум, на който ще се дискутира какви са нуждите на младите хора, за да остават тук, в Родопите, какви политики да се предприемат, в кои направления трябва да положим усилия, за да може нашият регион да става все по-атрактивен и да не се обезлюдява. Бъдещето на област Смолян – това е темата, която нас най-много ни интересува, и такова трябва да е отношението на всеки отговорен човек, независимо от позицията, която заема. Благодаря на всички, които сте тук! Въодушеви ме тази пълна зала, защото когато говорим за формиране на младежки политики, те не се формират само от изпълнителна или местна власт, формират се най-вече от вас. Затова е важно да бъдете активни и да вярвате, че усилията, които сега ще положите са изключително необходими, защото по този начин вие чертаете своето бъдеще. Аз гарантирам и държа да имаме постоянен диалог с вас, особено в сферата на младежките политики, тъй като ние, като представители на друго поколение не сме толкова добре запознати с нещата, които ви вълнуват", каза областният управител, като подчерта, че такива форуми с участието на младежките организации, НПО и представители на местната и държавна власт, са начинът да се обсъдят важните за младите хора проблеми и да се генерират идеи за тяхното решаване.
В рамките на конференцията младите хора ще се запознаят с Програма „Еразъм +", ще бъдат презентирани постигнати резултати от срещи, диалози, обучения, семинари с младежи и институции от Девин, Златоград, Баните, Неделино и Смолян, ще се анализират резултати от провеждани анкетни проучвания сред младите хора на теми, засягащи младежките политики, ще се водят дискусии. Във форума участват младежи от област Смолян, представители на НПО, учители, експерти в сферата на младежките политики, представители на медиите, граждани.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Стига глупости. Измислени проекти за точене на пари , от които няма никакъв, ама никакъв смисъл за обществото, освен хапването и пийването след подобни срещи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I