Областна администрация Смолян беше домакин на обучение на тема „Киберсигурност и киберзащита-как да опазим фирмата от опасните престъпници в мрежата". То бе организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия за жителите на област Смолян.
„Нормалното функциониране на националното стопанство, на една отделна фирма, дори и влизането в интернет пространството, за да поздравиш приятел, крие опасност. България обаче взима сериозни мерки по отношение на киберзащитата, доказателство за което са предприетите действия през 2016-та година от страна на президента и Министерски съвет. Ние сме една от малкото страни в Европа, които вече имат стратегия за киберсигурността и киберпространството, изградена на базата на опита, натрупан през последните години от млади ИТ-специалисти. Темата ще става все по-актуална, така както и живота ни все повече е свързан с киберпространството", обяви зам.-областният управител Андриян Петров.
Обучението има за цел да подготви бизнеса, НПО сектора, образователните институции и администрациите за предизвикателствата, които се изправят пред нас в ерата на информационните технологии. Това е своеобразен бърз курс за защита срещу посегателства над информацията, която се обменя ежедневно с банки, доставчици, клиенти и институции, приятели и пр.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I