Смолян ще бъде седалище на Организацията за управление на Туристически район „Родопи". Това решение бе взето по време на работна среща във връзка със стартиралата процедура по учредяване на Организацията, която се състоя във Велинград. Тя бе първата от поредица планирани срещи по места, които след обнародването на Заповед на министъра на туризма за откриване на процедура, Учредителният комитет ще проведе във всички административно представени области, влизащи в териториалния обхват на бъдещата Организация за управление.
В рамките на Туристическия район „Родопи" са включени 28 общини, от областите Смолян, Пазарджик, Кърджали, Пловдив и Хасково, като на територията на област Пазарджик попадат: Батак, Брацигово, Велинград, Ракитово, и Сърница. За седалище на бъдещата Организация за управление на района е определен Смолян. На срещата бяха поканени всички кметове и председатели на общински съвети от петте общини, както и представители на туристическите сдружения, които са вписани в регистъра на Министерство на туризма към настоящия момент.
На  участниците в срещата бе предоставена информация по извършеното от сформирания през месец юни Учредителен комитет, както и предложения за проектни документи  на бъдещата Организация за управление на туристическия район. 
Основна част от последвалата дискусия бе насочена към нуждата от конкретна финансова подкрепа от държавата при старта на новото райониране, различни възможности за представителство на по-слабо развитите и тези с развит туристически профил общини, като потенциални членове в ОУТР, както и възможности за по-добро функционално развитие на тази нова по своя характер структура.
24smolian.com       

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I