Поредната група ученици се включиха в образователния модул на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян (ЮЦДП), наречен „По пътя на семенцето". В рамките на един следобед децата от Центъра за настаняване от семеен тип в областния град имаха възможност да се запознаят с основните етапи на развитие на всяко едно дърво в гората. Чрез интерактивна образователна дискусия получиха полезна информация за най-характерните видове дървета в родопската гора и начините за събиране на шишарки от естествена среда. Последващата обработка на семената и подбирането на най-висококачествения репродуктивен материал, бе демонстрирана в шишаркосушилнята на ЮЦДП – Смолян в Чепеларе, където експерти от горското стопанство в Хвойна показаха нагледно етапите, през които преминава обработката на шишарките и извличането и последващата обработка на семенцата.
Следващите етапи от образователния модул предстои да бъдат проведени през пролетта, когато децата, участвали до момента, ще могат да посетят разсадник и да участват в дейностите по производство на фиданки, тяхното залесяване, а така също и да се погрижат за това, те да получат благоприятни условия за развитие и растеж. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I