Родопчанинът Захари Сираков ще получи специален диплом от ръководството на Руската футболна премиер лига „За принос в развитието на футбола" в страната.
39-годишният рудоземчанин игра за „Амкар"-Перм от 2004 до 2015 г. и е рекордьор по брой изиграни мачове в руската лига за клуба.
Както вече 24smolian.com писа, ръководството на „Амкар" кръсти трибуна на своя стадион „Звезда" на името на българския футболист. Секторът носи името на родения в Смолян футболист като благодарност за единадесетте сезона, които Сираков изигра за клуба.
Родопчанинът сложи край на кариерата си на 37-годишна възраст.
„Никога не съм искал да заменя отбора с друг, защото обичам „Амкар". Всички в клуба, както и верните фенове, сте най-добрите. Много ви благодаря, наистина. Сега не искам да се сбогувам. Надявам се, че един ден ще работя в този клуб. Ако ли не – ще идвам на стадиона и ще викам с цяло гърло за нашия любим отбор", заяви Сираков по време на церемонията тогава. Припомняме, че той бе привлечен от руснаците през 2004 година от „Родопа"-Смолян. Сираков е двукратен шампион на страната с тима на „Левски".
В момента Захари Сираков води най-малките футболисти-набор 2008, в школата на „сините" от София.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I