„Искам чрез вас да попитам началника на Регионалното управление на образованието в Смолян няма ли да направят нещо, за да удължат ваканцията на учениците до края на седмицата? В много градове това бе направено, но при нас-не. Моята дъщеря е в шести клас и заявявам, че няма да я пусна утре на училище при този сняг, който не спира да вали и непочистените пътища и тротоари. Съмнявам се и за това каква ще бъде температурата в класните стаи", се казва в писмо до редакцията на 24smolian.com от жителка на областния град.
„Вместо да си правим експерименти със здравето и живота на децата ни не беше ли по-добре инспекторатът да координира действията си с министерството на образованието или с директорите на училищата, за да се удължи ваканцията на децата? Всъщност интересно ми е като е обявено частично бедствено положение в община Смолян в много села децата как ще се придвижат до училище, сигурно в преспите пеш трябва да ходят? На чиновниците им лесно на топличко по стаите, а нашите деца утре сутринта ще вървят по улиците, защото тротоарите са трудно проходими. Нищо чудно да им пишат и отсъствия ако закъснеят. Срам и позор и никаква грижа за децата", пише още Анелия М.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Ваня Касттрева11 януари 2017 г. в 17:26

    Ама, моля ви се, какво очаквате от човек уволнен като директор, защото е забравил в образец 1 да впише руския език?
    Вместо да мисли за здравето и сигурността на децата, вчера хукнал да проверява парна инсталация в доспатско. Струвала била 800 хил. лева, сякаш е шеф на топлофикация - не на образователно ведомство.

    ОтговорИзтриване
  2. не се излагайте,пътищата и тротоарите са изчистени до основа,само си търсите оправдания

    ОтговорИзтриване
  3. В Кърджали има по малко сняг , но почиват до понеделник.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз също няма да пусна децата ми на училище.По-добре да пропуснат два дена отколкото цялата следваща седмица.

    ОтговорИзтриване
  5. Няколко майки-орлици с кекави дечинки са напът да докажат теорията на глупостта.
    Аман от мрънкала, бе, аман от простотия и дивотия селска!
    Скъпи майки припомнете си ващо детствo и как ходихме на училище и ние.

    ОтговорИзтриване
  6. Спрете да се оплаквате бе хора вие забравихте ли в какъв сняг ходихте на училище...а ако снега продължи с месеци ...трябва да се затвором в къщи ли

    ОтговорИзтриване
  7. Не можаха ли да удължат ваканцията поне с още два дни нищонямаше да им стане. Сега ние ще мръзнем.

    ОтговорИзтриване
  8. Улиците не са почистени добре,днес около 14 часа в района на икономически техникум,снегопочистваща техника с вдигнато гребло премина.всички бяха възмутени.Напълно подкрепям майката написала статията.

    ОтговорИзтриване
  9. вие хора не сте наред това е савсем нормална зима
    проблема е само в вас.

    ОтговорИзтриване
  10. Няма да си пускаме децата на училище тази седмица. В неделя ще видим за понеделник, всички чиновници да си гледат техните деца.

    ОтговорИзтриване
  11. Какво да си припомняме нашето детство, няма нищо общо със сегашното положение. Тогава имаше държава, която се грижеше и пътищата да са чисти, и децата да са на топло. Вярно, имаше училища на твърдо гориво в стаите, но все пак имаше. А сега не знаем дали децата ни няма да заварят бели мечки в училищата. Нямаше ги и тези изкуствени вируси, които се разнасят със скоростта на светлината. Никакво учене до края на седмицата!

    ОтговорИзтриване
  12. до калинка малинка от 19,3111 януари 2017 г. в 21:51

    11 януари 2017 г., 19:31 алооу, гражданката, ти сега чий интереси защитаваш? споко де! друг ще си намериш след няколко месеца!

    ОтговорИзтриване
  13. тротоарите изобщо не са чистени в Смолян.да не говорим за страничните улици.Децата трябва да вървят на пътното платно където може да ги бутне кола...Няма да ги пусна двата дена . Живота и здравето на децата ми е по-важен от някакви отсъствия..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I