Американката Уитни Годби и съпругът й Райън Шу кръстиха първородния си син на град Девин. Двамата бяха доброволци от Корпуса на мира в Родопите, припомнят от „24 часа". Райън бил в девинското село Триград, а Уитни – в девинското село Гьоврен. Между двамата пламнала любов, докато били на мисия. След това били и в Китай, а през октомври 2015 г. любовта им прераснала в официален брак. Младото семейство живее в близкия до Вашингтон град Белингам. След като на 3 декември им се родил син, решили да го кръстят на любимото за тях място – Девин.
"Вчера следобед ние приветствахме бебе Девин в нашето семейство. Той е здраво момче, с тегло 7,6 унции и 19,5 инча дължина", е написал гордо таткото Райън във фейсбук още на 4 декември. "Уитни бе много контактна и имаше страшно много идеи. Участваше в религиозните празници от двете религии и обичаи", разказва Рамадан Шанов от читалището в с. Гьоврен, пише „24 часа". Съпругата му я учела на български. Уитни помогнала да се направи сайт на читалището, създала школа по английски и учила цялото село как да работят с компютри. Поставяли из гората къщички за птички и образователни табели за мечките, растенията, мурсалския чай. Чрез свои познати и приятели от САЩ доставила на селото около 100 тома книги на английски език, които се съхраняват в библиотеката. Влюбените Райън и Уитни направили и екопътека между селата, където били на мисия – Триград и Гьоврен.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I