Ще има санкции за снегопочистващите фирми, категоричен е кметът на Смолян Николай Мелемов. Той е получил много сигнали от граждани за непочистени улици и лично е направил проверка през почивните дни за състоянието на пътната мрежа. В понеделник сутринта комисия от община Смолян също направи проверка. На територията на града улиците са проходими. Поради ниските температури в момента се опесъчават и осоляват.
Община Смолян се обръща отново с призив към гражданите да преместят паркираните моторни превозни средства от пътната и уличната мрежа, защото се възпрепятства работата на снегопочистващата техника.
Съгласно заповед от 5 януари т.г. на кмета Мелемов ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Почистването трябва да се извърши така, че да не се натрупва сняг в обсега на автобусните спирки, входове на гаражи и подходи към пешеходни пътеки. Гражданите и домоуправителите се задължават да организират почистването на прилежащите тротоари, стълбища и площадки около домовете и жилищните кооперации.
В региона се очакват още обилни снеговалежи. 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Е то почистени не видях,цял ден съм из града,а и какво ме греят мен санкциите,като си троша колата??? На всеки сняг е така,а промяна няма,явно нещата са навързани...аз на тях-те на мен...и така!!! Май санкциите трябва да са и за кмета!

    ОтговорИзтриване
  2. Дали защото не са си взели парите от миналата зима или не им се чисти?Иначе улиците СВЕТЯТ лед са хахах

    ОтговорИзтриване
  3. И мен ме е ядосал кмета,ама как да го глобя

    ОтговорИзтриване
  4. Днес в училище беше 10 градуса. Директорът ни каза, че Муцевски не разрешил да се даде ваканция.
    Муцевски, тикво заспала, ако се разболея_ ти ли ще платиш лекарствата?
    Повече няма да гласувам за ГЕРБ, щом кадърът им в образованието се подиграва с нас и децата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I